ВИДОВЕ КИНЕЗИТЕРАПИЯ

Кинезитерапия услуги в София предлагани от нашите високо квалифицирани специалисти. Ние изготвяме специални кинезитерапевтични програми за възстановяване и профилактика след извършване на преглед и анализ на индивидуалното състояние на всеки наш пациент.

Кинезитерапия услуги в София

Тук ще изброим и опишем основните програми, които са най-често използвани за възстановяване и профилактика, но ние ще изготвим индивидуална програма за Вас още при първото посещение след първоначалния преглед. Всяка една програма ще бъде подробно описана и ще може да се запознаете с нея, чрез кликане на съответния линк. Планираме да качваме и полезно видео в нашия видео канал за кинезитерапия кинезиотейпинг и гимнастика за здраве.

Функционална диагностика

Функционална диагностика е специфична дейност, която се извършва от нашите високо квалифицирани кинезитерапевти. Тя се използва за установяване на фукционален дефицит и моментните двигателни възможности на пациента. За целта се извършва изследване, функционален анализ с функционална оценка, точна прогноза. На база получените резултати се изготвя индивидуалната процедура по кинезитерапия, която е най-подходяща за пациента.

Лечебна гимнастика

Лечебна гимнастика – това е един от основните методи, който се използва в кинезитерапията за коригиране и повлияване на неправилна стойка, болки в гърба, болки във врата и шията. Тя включва редица специално подбрани, прецизно систематизирани и целенасочени множество физически упражнения. Основната цел е трайно корегиране на стойката, повишаване на силата, еластичността и издръжливостта на цялата мускулатура на тялото.

Кинезитерапевтична програма за възстановяване

Кинезитерапевтична програма за възстановяване, рехабилитация и профилактика, която е изготвена за всеки наш Пациент от нашите високо квалифицирани кинезитерапевти.

Кинезитерапия след фрактури

Кинезитерапия след фрактури има за цел да възвърне нарушената функция на засегната ставата в близост до счупването и функцията на целия крайник. Възстановяването след фрактура се разделя на 3 периода както и кинезитерапията – имобилизационен, ранен и късен следимобилизационен.

Кинезитерапия след операция на коляно

Операция на коляно кинезитерапия от нашите високо квалифицирани кинезитерапевти. Възстановяването чрез кинезитерапия след операция на предна кръстан връзка на коляно е толкова важно, колкото е и самата операция. Особено важно е ранното (навременно) започване с процедурите, адекватно спазване на принципите през различните периоди на възстановяване, системност на заниманията.

Кинезитерапия при мускулни увреди

Кинезитерапия при мускулни увреди хематоми, разтежения и разкъсвания е насочена към овладяване на процеса и възвръщане функцията на мускула. Започва се със статични, последвано от динамичнои натоварвания. Работа за подобряване еластичността на мускула. При цялостно разкъсване на мускула се налага оперативна намеса – зашиване на мускула и последваща имобилизация. Следопертивната Кинезитерапия е насочена към малко по-плавен преход към натоварване

Кинезитерапия при сухожилни увреди разкъсване

Кинезитерапия при сухожилни увреди е насочена към овладяване на процеса и възвръщане функцията на сухожилието и мускула.

Кинезитерапия на мекотъканни увреди

Кинезитерапия на мекотъканни увреди има за цел да възстанови функцията и стабилизацията на ставата и на цялата кинетична верига. Най-често срещани увреди на ставните връзки са в областта на глезена, коляното (кръстни връзки), китката, лакътя и рамото. Кинезитерапията се разделя на ранен и късен възстановителен период.

Кинезитерапия при гръбначни изкривявания

Кинезитерапия при гръбначни изкривявания се явява основно профилактично и лечебно средство при третитането на гръбначните изкривявания. Може да се прилага във всички етапи на изкривяването наред с корсето лечението и оперативна интервенция.

Кинезитерапия при болки в гърба кръста и шията

Кинезитерапия при болки в гърба, кръста и шията – изменения на междупрешленовите дискове, дискови хернии, радикулити.

Кинезитерапия при луксация и изкълчване

Кинезитерапия при луксация и изкълчване цели да възвърне стабилността и функцията на ставата. Първоначално се започва с мускулна стабилизация на ставата, засилване на мускулатура във възможния ограничен на първо време обем на движение. По-късно при добре изградена мускулна сила се увеличава постепенно и обема на движение до пълния възможен.

Кинезитерапия за бременни

Кинезитерапия за бременни е изключително благоприятна по време на цялата бременост. Движението поддържа тялото в добра физическа форма, влияе на психическото състояние на бременната жена и спомага за по-лесно преминава родовия акт, по-бързо възстановяване след раждане.

Кинезитерапия след раждане възстановяване

Кинезитерапия след раждане има особено силно влияние върху бързото възстановяване дейността на организма на родилата жена. Целта й е максимално бързо да възвърне активността на жената и тонуса на организма. Програмата включва специално подбрани, дозирани упражнения, чиято интензивност постепенно прогресира. Също и масаж на бедрата, хълбоците, корема за разнасяне на мастни и целулитни натрупвания.

За връзка с нас, моля използвайте КОНТАКТИ